Sketch, komik og sang: Esbjerg Revyen er i gang

FOTO: Mads Kappel Thøgersen

Det var et hold af rutinerede revyskuespillere, der onsdag aften indtog scenen i Esbjerg Musikhus. En revy, der var tilbage efter et 2020 uden. 

Af Mads Kappel Thøgersen

En kærlighedssang til tidligere EFB-træner Peter Hyballa, spydige bemærkninger i retningen af Naser Khader og en sketch over brandingen af Esbjerg. Til premieren på Esbjerg Revyen onsdag aften, var der lidt af det hele.

Det var da også to glade instruktører, der udtalte sig til Havneposten i pausen.

”Vi er meget tilfredse, og vores dygtige skuespillere har jo gjort det nemt for os. At de har formået at indøve det her på 14 dage er så imponerende,” siger instruktørerne Kasper Le Fevre og Rasmus Søndergaard.

De mange sketches og sange er, som instruktørerne nævner det, blevet indøvet på meget kort tid, og for skuespiller på Esbjerg Revyen, Trine Gadeberg, har der været fart på.

”Hele øve-forløbet har været meget intenst,” siger Trine Gadeberg.

Internet-sensation på scenen

Den store stjerne i revy-lineuppet, Trine Gadeberg, havde medbragt sin karakter ”Pelle”, der er en dreng på fem år, som har lidt og hvert at sige til danskerne. En karakter hun har skabt sammen med sin mand og instruktør, Kasper Le Fevre.

Da Pelle gik på scenen i sit barnlige tøj, var der jubel blandt publikum i Musikhuset Esbjerg, der genkendte Trine Gadebergs karakter, som særligt under coronapandemien er blevet populær på Facebook og Youtube.

Med Pelle og mange andre karakterer var Trine Gadeberg igen på scenen i den by, hun kender så godt. I en lang periode af sit liv har hun boet i Esbjerg, og hun føler derfor også et særligt tilhørsforhold til netop Esbjerg Revyen.

”Det er min by. Jeg har boet her i mange år, så det er jo skønt at komme ’hjem’, så jeg både kan se min familie og spille i den lokale revy,” siger Trine Gadeberg.

Coronapandemien undgik ikke en hovedrolle

Corona. Det er hørt mange gange i det seneste år, og til Esbjerg Revyen 2021 blev det da også bemærket fra scenen. De fire skuespillere Farshad Kholghi, Jan Svarrer, Gordon Kennedy og Trine Gadeberg åbnede med et lyn-gennemspil af Esbjerg Revyen anno 2020, og senere blev der også plads til sketches med både mundbind og rejserestriktioner i hovedrollerne.

”Det var bare fedt at få lov til at spille revyen. Det giver folk et smil på læben over de svære ting fra hverdagen,” siger Trine Gadeberg. 

For Musikhuset Esbjerg er det heller ikke uden betydning, at Esbjerg Revyen igen kan få lov at spille på deres scene.

”Det er helt fantastisk, at vi igen kan have Revyen på scenen, og efter en lang periode, hvor vi har været hårdt ramt af restriktioner og nedlukninger, er det skønt, at vi igen kan præsentere Esbjerg Revyen for fulde sale,” siger direktør for Musikhuset Esbjerg, Torben Seldrup.

Esbjerg Revyen spiller i alt 12 forestillinger på scenen i Musikhuset Esbjerg, og der spilles til og med den 10. september.