Lokal helt redder fremmed medborger

Kasper Jensen er i dag blevet færdiguddannet som salgsassistent. Den 1. september starter han som salgschef i Elgiganten. FOTO: Kasper Beck.

Tirsdag aften modtog en bil i Skolegade parkeringsbøde nummer to. Det valgte en lokal mand ved navn Kasper Jensen at sætte en stopper for.

Af Kasper Beck

I forruden på en hvid Opel Agila sidder to lange, gule sedler. På bagsædet ligger startkabler og en computertaske og på forsædet en uåbnet flaske vitaminvand. Bilen har nu holdt på pladsen i seks dage. Tirsdag aften den 24.august vælger Kasper Jensen, der netop er blevet færdiguddannet som salgsassistent, derfor at registrere den fremmede bil som sin gæst i en app på telefonen. Han bor i området og har derfor mulighed for at give to gæster gratis parkering i 24 timer ad gangen. 

”Der bor ældre i området, så jeg var bekymret for, om der var sket noget,” siger Kasper Jensen.

Kasper Jensen ved, hvilke biler der normalt holder på parkeringspladsen foran hjemmet i Esbjerg centrum. Han studsede derfor over, at denne fremmede bil ikke flyttede sig fra stedet i flere dage. Computeren og drikkevarerne på sæderne gjorde, at Kasper Jensen tænkte, at ejerne formentlig havde påtænkt at efterlade bilen kort og hurtigt komme tilbage. Men på tredjedagen kom den første gule seddel i forruden.

Rækker ud på Facebook

I Facebook-gruppen “Info fra borger til borger i Esbjerg by” lægger Kasper Jensen tirsdag aften et opslag op. Han vedhæfter et billede af bilen, så man kan se de to gule bøder, der er sat fast under venstre vinduesvisker. Nummerpladen er også synlig. 

”Bilen holder parkeret lige foran et skilt, der tydeligt siger, at parkeringen er forbeholdt beboere. Derfor undrede det mig, at bilen holdt her så længe. Jeg blev bekymret for, om der var sket ejeren af bilen noget. Jeg lavede derfor opslaget i gruppen i håbet om at finde vedkommende,” siger Kasper Jensen. 

Efter opslaget i den lokale gruppe gik det hurtigt op for Kasper Jensen, at han var nødt til at kontakte politiet. Politiet fortæller ham, at de vil kontakte bilens ejer. Hvis der er sket vedkommende noget, vil de vende tilbage. 

Kasper Jensen har endnu ikke hørt noget fra politiet.

ParkZone afventer en tredje afgift

Det er firmaet ParkZone, der administrerer parkeringsområdet og udsteder afgifter til biler, som holder forkert. De udtaler, at en bil, som modtager tre parkeringsafgifter, bliver meldt som efterladt. 

På Havneposten har vi forsøgt at finde ud af, præcis hvilken procedure, der sættes i gang, når dette sker. Medarbejderen fra ParkZone, som vi har været i kontakt med, har dog ikke kunnet oplyse, hvem der rettes henvendelse til inden deadline.