Populær vinfestival udvider efter tørlagt år

Sådan så Ribe Vinfestival ud for to år siden. FOTO: Privat.

Vinfestivalen i Ribe udvider arealet i år, og arrangørerne er klar til at byde velkommen på fredag, når festivalen for 16. gang løber af stablen.

Af Cæcilie Balling

Ribe Vinfestival er igen klar til at hælde vin i glassene i weekenden, når festivalen åbner sine døre op efter et års pause. Og som noget nyt i år, bliver gæsterne også budt ind i baggårde i gågaden, som normalt er lukket for offentligheden.

”Festivalen blev ikke afholdt i 2020 på grund af Corona, så nu er det ligesom, når køerne skal ud på græs og venter henne ved hegnet på at blive lukket ud,” fortæller Verner Thomsen. 

Verner Thomsen, der er en af de fem mænd, der står bag Ribe Vinfestival, mener, at folk har ventet længe på, at de igen kan komme på Ribe Vinfestival. Han fortæller desuden, at flere gæster har skrevet til ham, at de ikke kan finde overnatning i Ribe, da alt er udsolgt på grund af Vinfestivalen i weekenden. 

Flere stande

Det er ikke kun arealet, der bliver udvidet i år, men også antallet af boder er vokset. I år vil det nemlig være muligt at kunne smage vin fra 31 forskellige vinudstillere. Det er 11 flere stande end ved forrige Vinfestival. Vinudstillerne kommer fra hele landet, og inviteres til at tage del i festivalen af arrangørerne.

Men på trods af udvidelserne, er der grundet Corona kun blevet sat 2000 billetter til salg i år, hvilket er lidt færre end tidligere. 

”Det er ikke af økonomiske grunde vi holder Vinfestivalen, vi holder den fordi, vi synes det er sjovt, og fordi vi gerne vil dele vores hobby og glæde for vin med andre,” siger Verner Thomsen og tilføjer, at de 2000 billetter næsten er udsolgt. 

Folk vender tilbage 

Birgit Rasmussen, der til dagligt bor i Esbjerg, er også en af dem, der i år har købt billet til arrangementet.

”Jeg har flere gange været til Ribe Vinfestival. Jeg glæder mig også til på fredag, hvor vi er fire, der, igen, skal til det sammen, og vi kombinerer det med en overnatning i Ribe,” siger hun.

Mange kommer tilbage til festivalen år efter år, fortæller Verner Thomsen, der ofte ser flere gengangere. 

Nu vil han bruge de næste dage på at klargøre områderne, så de kan stå klar til weekendens store fest.