Pandemifri studiestart på byens universitet

FOTO: Ida-Marie Frank

Efter halvandet år med undervisning, der hovedsageligt har foregået over en skrattende zoom forbindelse, lever håbet for en coronafri studiestart i bedste velgående på fakultetet for erhvervsøkonomi i Esbjerg.

Af Ida-Marie Frank 

Pandemien har ramt en del danskere, og undersøgelser viser, at den har gået særligt udover unges trivsel. I næste uge starter nye semestre på alle landets universiteter – og på SDU i Esbjerg er de med en tætpakket introuge, som allerede er igang, klar til de kommende studerende. 

Ifølge Sara Falkenberg Loklindt, der er faglig vejleder for erhvervsøkonomi på SDU Esbjerg, gør de på universitetet deres, for at de nye får en god introuge. De er nemlig godt klar over, hvor vigtig en god studiestart er. 

“Det er vigtigt, at de studerende føler sig godt tilpas på deres uddannelser, og en god studiestart er med til at skabe gode relationer til de andre studerende og underviserne,” siger hun.

Sara Falkenberg Loklindt peger på, at der er en sammenhæng mellem en god studiestart og det frafald, der løbende vil ske på uddannelsen. 

“Det er vigtigt at have venner på studiet, for så kan man sammen forstå det faglige, og få det ned på et niveau, der er til at forstå,” siger hun.

Sociale relationer led under corona

Flere foreninger på universitet begynder at tage initiativ til socialt samvær. Eksempelvis har nogle studerende søsat foreningen ‘Show Up – Get Hot’. Her bliver forskellige sportsaktiviteter såsom rundbold og fodbold arrangeret. 

Netop socialt samvær er efter Sara Falkenberg Loklindt overbevisning, det som mange har manglet, mens corona hærgede. De studerende, der startede for et år siden, har til Sara Falkenberg Loklindt givet udtryk for, at de i høj grad savnede det sociale under corona. Det har haft konsekvenser for studiemiljøet. 

“Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at de er ensomme, men motivationen og engagementet for studiet er faldet rigtig meget,” siger hun. 

Endnu mere socialt liv kan nu igen sparkes i gang på campus, hvilket man kan søge økonomisk støtte til. De studerende kan nemlig søge tilskud hos forskellige fonde til deres foreninger – her er et fagligt perspektiver dog et krav.