Tilskuerkrise på Blue Water Arena

Blue Water Arena oplever i øjeblikket mange tomme sæder. FOTO: Mads Kappel Thøgersen

2000 tilskuere på Blue Water Arena til en hjemmekamp, der spilles på et stadion med en kapacitet på 17.442. Dette er virkeligheden for Esbjerg FB, der i øjeblikket har svært ved at få folk på tribunerne.

Af Mads Kappel Thøgersen

Esbjerg FB oplever i øjeblikket store problemer med at få fyldt sit stadion, Blue Water Arena. Klubben har gennem længere tid været uden tilskuere grundet de mange restriktioner for fans på stadion. På den anden side af restriktionerne har Esbjerg FB ikke formået at trække fansene tilbage på tribunerne.

Pressechef for Esbjerg FB, Kenni Poulsen, mener, at der findes flere forklaringer på de dårlige tilskuertal:

”Det er en kombination af flere ting. De dårlige resultater gennem længere tid, de mange coronarestriktioner samt al den ballade, der i de seneste måneder har været omkring klubben,” siger han.

I tidligere sæsoner har Esbjerg FB haft et tilskuersnit på mellem 4500 og 7000. Det fremgår af tal fra superstats.dk.

Restriktioner holder folk hjemme

Når man som fan ønsker at købe billet til en af Esbjerg FB’s hjemmekampe, skal man oprette sig med mail og oplysninger på hjemmesiden, så man fra klubbens side kan lave en effektiv smitteopsporing, hvis det skulle vise sig at være nødvendigt.

”De mange coronarestriktioner med registrering og så videre har utvivlsomt gjort, at mange af fansene i det ældre segment har valgt at blive hjemme,” siger han.

Han tilføjer også, at dette forhåbentligt vil ændre sig, når Esbjerg FB, ligesom de andre danske klubber, får lov til at sløjfe kravet om registrering i forbindelse med billetkøb.

Esbjerg FB spiller deres næste hjemmekamp i NordicBet-ligaen d. 10. september mod Hobro IK.