Royalt besøg vækker begejstring i Esbjergs Streetmekka

GAME Streetmekka spiller hovedrolle ved Hendes Majestæt Dronningens besøg i Esbjerg den kommende uge.

Af Caroline Schønberg

Tirsdag den 31. august aflægger Hendes Majestæt Dronningen officielt besøg i det vestjyske. Esbjerg bliver den næstsidste by, som dronningen besøger i forbindelse med det årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Der er i disse dage stor glæde og travlhed at finde hos GAME Streetmekka, dronningen runder nemlig sit besøg i Esbjerg af hos dem. Og det vækker begejstring hos daglig leder Robert Hansen:

”Vi blev meget glade og super stolte, da vi fik at vide, at Majestæten skal besøge os,” siger Robert Hansen.

GAME Streetmekka er et gadeidræts- og kulturhus, som til dagligt huser aktiviteter og træning for alle aldersgrupper. Skateboarding, breakdance og graffitikunst er nogle af de aktiviteter, man kan dyrke hos GAME, og de oplever en stor interesse med 40.000 besøg om året.

”Vi håber, at hendes Majestæts besøg medvirker til, at flere i Esbjerg får øje på os og den urbane kultur, som vi er bannerfører for her i byen. Og at det kan være med til at give det urbane miljø et skub ind i en accepterede virkelighed,” siger Robert Hansen.

Under besøget vil dronningen blive vist rundt på udearealerne og i huset, og der vil være mulighed for at opleve de mange aktiviteter og foreninger.

”Vi vil gerne vise hendes Majestæt, at vi har de perfekte rammer for motion, udfoldelse og fællesskab, og den positive forskel det gør for vores brugere,” siger Robert Hansen.

Begejstringen er også at finde hos de unge brugere. Patrick på 21 år er glad for, at dronningen tager sig tid til at se netop det sted, hvor han bruger meget af sin fritid.

”Det er en anerkendelse af os og streetkulturen,” siger Patrick.

Grundet sikkerhedsmæssige foranstaltninger ved det royale besøg, vil det dog ikke være muligt for de daglige brugere at være til stede i huset på den store dag.