Lokale politikere er skeptiske over for ministers forslag

FOTO: Scott Graham (Unsplash)

Esbjergensiske politikere er ikke med på ideen om en ekstra karakter til folkeskoleelever. Lokal skoleleder er enig.

Af Kasper Beck

Onsdag kunne Jyllands-Posten berette, at børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil forsøge at overbevise resten af folketingets partier om et forsøg om at indføre en ekstra karakter for eleverne i 8. og 9. klasse. Denne karakter skal gives på baggrund af elevernes arbejdsindsats.

Jakob Lose, der er næstformand i Børn & Familieudvalget i Esbjerg Byråd, mener, at denne form for karaktergivning hører til et helt andet sted end i folkeskolen. 

”Hårdt arbejde betaler sig – også i folkeskolen,” siger han.

Jakob Lose mener, at man i forvejen godt ved, hvem der er de flittige og arbejdsomme elever. Det bygger han på sine erfaringer som direktør i sit firma Webitall. Hvis man yder en god arbejdsindsats, så afspejler det sig også i produktet. 

Skoleleder vil se på det hele menneske

Skoleleder for Bohr-distriktet Ole Lerke er af den opfattelse, at det giver god mening at kigge på andre parametre end blot, hvad eleverne formår at præstere i skoledagens fag. Han vil gerne se mere på det hele menneske.

“Jeg ville være ked af, at man skulle give en karakter på baggrund af elevernes arbejdsindsats. Man kunne i forbindelse med en elevplan give vurdering, der bærer præg af mere prosa end tal. Det, tror jeg, ville kunne hjælpe den enkelte elev bedre,” siger han.

SF’er vil belønne elevers arbejdsindsats

David Dam Jensen, der stiller op til kommunalvalget i Esbjerg til november for SF, er positivt indstillet over for at sætte fokus på elevernes flittighed.

”Det er ikke alle børn, der har det privilegium at være vokset op i et akademisk hjem. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at elevernes arbejdsindsats bliver belønnet. Jeg er dog skeptisk over for, om karakterer er den rigtige måde at gøre det på,” siger han. 

David Dam Jensen mener, at karakterer i forvejen fylder meget i elevernes hverdag. Han håber, at nu hvor folkeskolerne i Esbjerg Kommune som en forsøgsordning er sat fri, at de generelt vil gå mindre op i karaktergivning – og måske endda helt droppe dem.

På Havneposten har vi forsøgt at fremlægge kritikken af forslaget til ministeren, der desværre ikke har haft tid til at vende tilbage.