Esbjerg vil være en by for de unge

Illustration Nikoline Ryttergaard


I Esbjerg bliver der gjort meget for, at der er oplevelser for de unge, når de flytter til kommunen.


Af Nikoline Ryttergaard


I Kultur- og Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune har man skabt flere initiativer for, at de unge trives. Udover flere boligmuligheder for unge og gode studiemiljøer i forbindelse med uddannelsesstederne, har udvalget med projektet “Huset” prøvet at skabe et fedt sted, der skal være for unge lavet på initiativ af unge.

”For at tiltrække unge studerende har man i udvalget sat penge af til at ansætte en koordinator, som sammen med de unge skal finde ud af, hvad det skal bruges til. Det kan eksempelvis være alt fra en lille biograf til et teater, hvad end de finder på,”  siger Connie Geissler fra Socialdemokraterne, der er med i Kultur-og Fritidsudvalget.

Udover at ansætte en koordinator er der fra udvalget også blevet budgetteret med lokaler på et nyt, stort spillested, som foreningen Musik Esbjerg har fundet.

Ifølge Connie Geissler skal det være et sted, hvor unge og lokale musikere skal have mulighed for at udfolde sig musikalsk.

Med initiativerne håber man at kunne skabe et lokalsamfund, hvor der er mange ting at lave og opleve som ung i byen.

De seneste år er muligheden for at tage en videregående uddannelse steget i takt med, at der er kommet afdelinger til fra henholdsvis Aalborg Universitet og Syddansk Universitet.  Optagelsen på de uddannelsesinstitutioner, der er placeret i Esbjerg og har optagelse gennem Den Koordinerede Tilmelding, er faldet med 63 studerende det sidste år. Det viser et notat fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.